L'entreprise Schmidt

Duurzame ontwikkeling

Kleine gebaren, grote effecten

Ten koste van enige inspanningen is het mogelijk om onze levenswijze aan te passen en duurzame consumptietechnieken in te voeren. Het 'duurzaamheidskompas' in de keuken, meer dan elders.

Koken

Pannen afdekken tijdens het koken van water, dat betekent 30% gas besparen. Met een deksel is er vier maal minder energie nodig om 1,5 liter water aan de kook te houden.

Koude

Afstellen van de thermostaat van de koelkast: 4°C is ruim voldoende: één graad lager betekent een 5% hoger energieverbruik!

Diepvriezer

Vermijdt diepvriesproducten. Gemiddeld in een huishouden verbruikt de koudeproductie 1.100 kWh per jaar. 500 kWh, dat is de energie die in 40 liter benzine zit.

Afval scheiden

Afval verminderen en scheiden (papier, karton, glas, plastic, enz.) in de daarvoor bestemde bakken. We produceren meer dan 1 kg afval per dag en per persoon, dat wil zeggen twee maal zoveel als in 1960.

Inbouwtoestellen

Inbouwtoestellen kiezen die zijn aangegeven met de letter A (laag energieverbruik). Energieklassen gaan van A t/m G. Een vaatwasser van klasse A bijvoorbeeld verbruikt minder dan 1,06 kWh, terwijl het verbruik van een apparaat van klasse G hoger is dan 2,05 kWh.

Elektriciteit

Gebruik energiezuinige spaarlampen. Deze zijn duurder in aanschaf. Maar hun levensduur is langer dan 8.000 uur, tegen 1.000 uur voor een klassieke gloeilamp. Toepassing van spaarlampen maakt het mogelijk om tot 75% te besparen om de elektriciteitsrekening.

Filters

Investeer in waterkannen met filters, beperk de aankoop van flessen water. Slechts 17% van de plastic flessen wordt gerecycleerd.

Le saviez-vous ?

Ecologisch verantwoorde verlichting.

De levensduur van een LED-lamp is 50.000 uur, ofwel ofwel 8 uur licht per dag gedurende 17 jaar..
Een LED-lamp verlaagt uw energieverbruik (-84% ten opzichten van een halogeenverlichting) en veroorzaakt minder afval bij de vervaardiging. Goed voor u, goed voor het milieu.